Goji jagode – darilo narave za pomlajevanje telesa

Človek v lovu na večno življenje že skozi vso zgodovino išče čudežne napoje in rastline, kar bi mu omogočilo za vedno ostati mlad. Danes v tej smeri pogleduje in raziskuje tudi sodobna znanost, a dejstvo je, da čudežnih zvarkov, ki bi omogočali kaj takšnega, še ne poznamo.

Zato pa k sreči poznamo določena živila, ki so darila matere narave in imajo to moč, da pozitivno vplivajo na naše zdravje, pomagajo obnavljati celice v telesu in nanj delujejo celo pomlajevalno. Goji jagode vsekakor spadajo na seznam teh dobrot, ki so nam vsem na dosegu roke.

Super moč – antioksidant

Goji jagode izvirajo iz Kitajske, kjer so njihovo moč v boju zoper bolezni in starost poznali že v davnih časih. V modernejših pa se je novica o njihovem blagodejnem učinku razširila po celotnem svetu. Gre za jagode, ki so same po sebi odličen vir antioksidantov.

To pomeni, da v našem telesu pomagajo zavirati oksidacijske procese, katerih rezultat so nevarni prosti radikali. Hitrejše obnavljanje celic pomeni tudi, da bo naša koža lepša, saj spodbujajo nastajanje kolagena in elastina, brez katerih nove celice v koži ne bi mogle nastajati. Upočasnjeno staranje kože pomeni manj gub in bolj mladosten videz.

Goji jagode v kozmetičnih izdelkih

Moč goji jagod so prepoznali tudi proizvajalci kozmetičnih izdelkov, ki jih vključujejo v svoje linije izdelkov za pomlajevanje kože. Izvleček iz teh jagod blagodejno vpliva na barvo kože in je učinkovit v boju proti nastajanju starostnih peg ter drugih pigmentnih sprememb.

V tem sadežu se namreč nahaja melanin, ki skrbi tudi za to, da se na koži ne pojavljajo lise in druga barvna odstopanja. Še posebej priljubljeni izdelki za nego kože iz goji jagod so tisti, ki se nanašajo na nego kože na obrazu ter rokah.

Za močan imunski sistem

Tudi učinkovit imunski sistem pripomore k temu, da se počutimo dobro in smo ob tem videti super. S tem, ko prepreči vdor različnih virusov in bakterij, skrbi tudi za to, da se ne razvijejo bolezenska stanja, ki bi na koncu vplivala tudi na naš videz. Goji jagode s svojim naborom vitaminov naravnost odlična pomoč za močnejši imunski sistem.

Kako jih uživamo?

Goji jagode se navadno uživajo posušene. Nekateri jih uporabljajo tudi namesto rozin pri peki sladic ali v palačinkah. Iz posušenih jagod lahko pripravimo izvrsten čaj. Ta bo naše telo okrepil z vsemi dobrotami, ki nam jih ta sadež ponuja. Ste ljubitelj smoothijev? Goji jagode se bodo izvrstno ujele s preostalimi okusi tudi v tem primeru.

Čaj iz goji jagod
Iz goji jagod se lahko pripravi zelo zdrav in okusen čaj.

Jemo jih lahko kadarkoli, tudi za zajtrk v obliki slastne marmelade. Kot vidimo, lahko na zelo okusen način poskrbimo za dobro počutje, upočasnimo staranje, polepšamo kožo, se razstrupimo in se predvsem bolje počutimo v svoji koži. Še ena dobra novica za vse, ki bi radi imeli goji jagode vedno pri sebi. Kupite lahko sadike in jih gojite kar doma.