Prvič skupaj v posteljo

Kdaj prvič v posteljo z novim partnerjem?

Spolnost je vedno pomemben mejnik v partnerskem odnosu. Gre za dejanje, pri katerem sodelujeta in se morata strinjati oba. Razen izjem, ko pride do intime morda že na prvem zmenku ali pa po dogovoru za eno noč, je vedno na pladnju vprašanje, kdaj prvič v posteljo z novim partnerjem.

Seveda gre za odločitev posameznika in na to ni moč podati samo enega odgovora. Vsekakor pa je intimen odnos nek pokazatelj popolnega zaupanja in novega koraka v skupni zvezi. A preden to storita prvič, morata biti prepričana o nekaj podrobnostih.

Evforija ali globoka želja?

Spoznala sta se na neki zabavi in zdi se vam, da sta kot ustvarjena drug za drugega. Morda se je tisti večer končal zgolj s poljubom v slovo, a že naslednjič se v vas naseli želja po nekaj več. Vprašajte se, ali si tega zares želite ali pa vas morda zgolj »razganja«.

Lahko se vam namreč pripeti, da boste skočili v posteljo z nekom, ki vam v resnici sploh ni pisan na kožo, le premalo se poznata. Kaj kmalu lahko pride na vrsto moralni maček, ki bi vam utegnil pošteno zagreniti življenje. Povsem po nepotrebnem.

Čakati več tednov ali mesecev?

Spet vprašanje, na katero ni moč podati zgolj enega odgovora. Lahko pa rečemo, da se ob njem porajajo tudi črvičenje v trebuhu, strah in nervoza. Pa kar brez skrbi, verjetno je povsem enako tudi na drugi strani. Bodita odkrita in se pogovorita o svojih občutkih.

Tako bo precej lažje in hitro vama bo jasno, kdaj sta v resnici pripravljena na tisti odločilen korak. Na ta način bo ta tudi najlepši, poln čustev in strasti, ki ne bodo več omejene in obkrožene s strahovi in dvomi o tem, da sta se odločila prav. Kdaj, torej? Lahko zelo kmalu ali pa tudi malce kasneje. Poslušajte svoje čute.

Vi bi, pa ne čutite enake strasti na drugi strani?

Še en pogost primer, ko partnerja ne vesta, kdaj bi bilo primerno prvikrat skočiti med rjuhe je, ko je eden od njiju pripravljen in to tudi pokaže, drugi pa deluje nekoliko zadržano. To nikakor ne pomeni, da ne goji podobnih občutkov. Morda je zgolj nekoliko bolj zadržane narave ali pa občuti več treme, kot bi bilo to dobro.

V takšnem primeru je potrebno partnerju jasno pokazati, kaj čutimo in kakšne so vaše želje. Če tudi po iskrenem priznanju in razkritju strasti ni pravega odziva, bo morda bolje, da se tega sploh ne lotite.

Pa je sploh pomembno, kdaj?

Lahko bi rekli, da v resnici ne. Pomembno je le jasno začutiti, da je pravi čas ne glede na to, kdaj vaju je zamikalo, da bi bila nekoliko bolj intimna. Najboljši recept je seveda spontanost, najslabši pa pretirano načrtovanje in sledenje nekim nepisanim smernicam za prvi seks.

Le tako boste namreč vedeli, ali vaju resnično druži nekaj več, kar je potrebno za lep, dolg in zdrav partnerski odnos. Vsekakor pa poskrbite za zaščito, še posebej kadar niste povsem prepričani, da svojega novega ljubimca dovolj dobro poznate.