Erotične igračke

Spolnost in uporaba erotičnih igračk

Zdrava spolnost je v razmerju izjemnega pomena, saj vzdržuje povezanost dveh partnerjev, ki si poleg obveznosti delita tudi čas intime. Takrat si izkažeta posebno naklonjenost in zato ne čudi, da je največkrat prav pomanjkanje spolnosti vzrok za propad zveze.

A tokrat ne bomo govorili o težavah, pač pa o tem, kako si lahko partnerja svoje spolno življenje še dodatno popestrita. Danes štejemo za redkost, če nekdo doma nima vsaj ene erotične igračke. Morda v tem pogledu nekoliko prednjačijo ženske, a tudi za moške je na voljo kar nekaj erotičnih igračk.

Erotične igračke zgolj za samske?

Povsem zmotno je prepričanje, da erotične igračke uporabljajo zgolj samski, ki nimajo spolnega partnerja. Res je, večinoma so te igračke v uporabi, ko smo sami, a to še ne pomeni, da jih ne moremo uporabljati skupaj s partnerjem. Uporaba erotičnih igračk med spolnim odnosom dokazano pozitivno deluje na partnerski odnos.

Zakaj je temu tako? Na ta način se igrice med rjuhami dodatno začinijo, dvigne se nivo adrenalina in znova pridejo tisti občutki, ko sta se partnerja prvikrat lotevala intimnih trenutkov na začetku zveze. Vsekakor dobrodošla popestritev za oživljanje in vzdrževanje kvalitetne zveze.

Kako jih uporabljati?

Pred tem vprašanjem velja dodati, da se morata oba partnerja sploh strinjati o uporabi in tudi izbrati tiste, s katerimi bi se skupaj poigrala. V tem seveda ni nič spornega, je pa to tema, ki zahteva popolno iskrenost in sproščenost. Tako na površje priplavajo tudi določene skrite fantazije, ki povzročijo popolno osvobajanje in izjemno lepe trenutke.

Erotične igračke je potrebno uporabljati v skladu z navodili proizvajalca. Tako je potrebno pri nekaterih uporabiti kvaliteten lubrikant, pri drugih pa razmišljati o primerni velikosti in tako naprej. Vsekakor pa jih je potrebno uporabljati v skladu z dogovorom s svojim partnerjem.

Po uporabi teh igračk ne smemo zgolj skriti nazaj pod posteljo ali v temen kot omare, pač pa je potrebno zanje ustrezno poskrbeti. Govorimo seveda o higieni. Ne glede na to, da sta partnerja pred »akcijo« obiskala prho in se temeljito pripravila na intimo, pa je erotične igračke še vedno potrebno očistiti po uporabi, sicer se lahko že kaj kmalu srečamo s kakšnimi neprijetnimi bakterijami.

Obisk erotične trgovine

Erotične igračke lahko nakupujemo v fizičnih erotičnih trgovinah ali preko spleta. Morda se vam bo zdelo ta hip malce nenavadno, a najbolje storite, če se v trgovino odpravite skupaj s partnerjem. Če seveda ne mislite igračke uporabljati zgolj sami.

V trgovini boste imeli vedno na voljo tudi odgovor na vsa morebitna vprašanja. V obliki strokovnjaka za erotične igračke seveda, ki stoji na drugi strani prodajnega pulta. Nakup preko spleta pa bo ustreznejša rešitev za tiste nekoliko bolj sramežljive. Na ta način boste svoj nakup opravili povsem anonimno, paket pa na noben način ne bo pričal o tem, kaj se v njem nahaja.

Kakšne erotične igračke poznamo?

Verjetno bo najpogostejši odgovor na to vprašanje: vibrator in dildo. A erotičnih igračk je še precej več, najbolj pomembno pa je, česa si od njih želimo. Seveda je klasičen vibrator ena najpogostejših izbir žensk, ki se odločijo za nakup v takšni trgovini. Kaj pa druge igračke? Na voljo so denimo analni čepi, vaginalne in analne kroglice, različni mini vibratorji in stimulatorji.

Je za moške sploh kaj izbire? Vsekakor! V zadnjem času so izjemno priljubljeni tako imenovani ročni masturbatorji, ki so na voljo v različnih izvedbah. Od povsem osnovnih do takšnih z več servo motorji in različnimi funkcijami in hitrostmi.

Seveda je v vsakem primeru potrebno uporabiti ustrezno količino lubrikanta in jih po uporabi temeljito očistiti. A to niso edine erotične igračke za moške. Precej popularni so tudi obročki za penis, pri katerih so na voljo tudi takšni z mini vibratorjem, ki med spolnim odnosom opravljajo dvojno vlogo. Zadržujejo erekcijo in prezgodnji izliv, hkrati pa stimulirajo partnerkin klitoris.