Browse Category

Razmerja in odnosi

Kako ji povedati, da ste varali?

Varanje v razmerju je grdo, a vendar se dogaja ves čas. V redu, tako, ste prevarali svoje dekle, zdaj pa morate imeti z njo tisti grdi pogovor – kaj bi lahko bilo slabše od tega? Ne skrbite, za vas imamo nekaj predlogov, kako ji nežno povedati to šokantno novico in narediti najboljše iz slabe situacije.

  1. Povejte ji, preden, da ji pove kdo drug.

Bodite prepričani, da imate pogovor s svojim dekletom prej, preden da bi ji o vašem varanju povedal kdo drug.

Ne dovolite, da bi se vaš odnos spremenil v dramo, v katero so vpleteni vsi drugi, nismo v mehiški telenoveli! Ne čakajte, da bi sama po vašem obnašanju ugotovila. Veliko bolje je torej, da o tem sliši od vas, takoj po tem, kot preko pisarniškega čveka, ali kakšne ženske, ki ji bo o tem še z veseljem povedala.

Poiščite čim bolj primeren čas, čimprej, povejte pa ji v zasebnosti lastnega doma, v avtu, ali nekje, kjer bosta sama (kavarne ali restavracije niso idealne za tovrsten pogovor) in ji nežno  recite, da ste naredili nekaj narobe. Na tej točki ni treba preveč podrobno govoriti in razlagati –vaše priznanje jo bo po vsej verjetnosti šokiralo in brez pomena je, da ji razlagate o podrobnostih, bolje se je držati samo golih dejstev – varali ste.

  1. Reagirajte mirno, karkoli bo rekla ali storila

Razumite, da je takšne novice grozno slišati in da ljudje na vse načine reagirajo na slabe novice. Morda bo jokala ali kričila na vas, ali pa se mučila v tišini in zadrževala solze. Karkoli bo že rekla ali storila je pomembno, da ostanete mirni in fokusirani. To ji bo pomagalo, da vam bo bolj zaupala, ko boste rekli, da vam je iskreno žal.

Ne vznemirjajte se in ne razburjajte se. Bodite skala. Povejte ji: “Vem, da je to težko slišati in žal mi je. Vzemi si čas za to, da to predelaš, kolikor ga potrebuješ. Jaz bom s teboj, če to želiš. “ Vaša prisotnost mora biti pomirjujoča, saj se bosta le tako zmanjšali njena žalost in razburjenost.

  1. Ne izgovarjajte se in ne postavljajte se v obrambne položaje

“No, mislim, da se to moje varanje ne bi zgodilo, če ne bi toliko potovala. Jaz sem bil resnično, pijan in ne vem kaj sem počel.”

Vsi ti izgovori vašemu dekletu ne pomagajo, da bi predelala novico. Ne predložite preveč razlag ali utemeljitev za vaše varanje! Vaš partner ima pravico biti jezen in razburjen, ne funkcionirati z vami, zato tega ne zmanjšujte z patetičnimi izgovori. Ti bodo, verjemite, naredili več škode, kot koristi

Namesto tega recite

“Žal mi je, da sem to storil. Vem, da se ne morem izgovarjati in ne morem kriviti koga drugega, a, vendar lahko poskusim pojasniti, kaj se dogaja z mano, če to kaj pomaga. “

Varanje je zapleteno in najboljše, kar lahko storite je, da prevzamete polno odgovornost za svoja dejanja. Ko je ženska dovolj mirna, da bi slišala več, lahko začnete s pojasnilom. Toda ne začnite pogovora z izgovorom: zveni, kot da krivite njo, namesto sebe.

  1. Daj ji nekaj prostora in časa, da se spoprime s svojimi čustvi

Ko boste povedali, da ste varali, ji dajte na voljo več opcij.

“Če hočeš biti sama, da razmisliš o tem, bom odšel in počakal, da se odločiš kaj boš. Če hočeš, da ostanem, sem tukaj zate. Naredil bom vse, kar ti najbolj ustreza. “

Morda ne bo želela nekaj časa govoriti z vami, in to je razumljivo! Tudi vi ne bi hoteli govoriti z nekom, ki vas je prevaral.. Ne vztrajajte, da bi se z njo pogovorili ali ji razlagali, če ji to ne ustreza.

Sledite njenim odločitvam. Vsak človek potrebuje čas, da preboli. Cvetje in čokolada, ter razna druga darila ne bodo pomagala in definitivno ne bodo izbrisala vašega varanja. Pomembno je, da spoštujete njena čustva, tako bodo stvari šle veliko bolj gladko.

  1. Ne pričakujte takojšnjega odpuščanja.

“To je bila zelo grda stvar, vem, in zelo mi je žal.”

Za večino od nas je zamisel, da nam kdo ne bi oprostil, nepredstavljiva. Toda resničnost je, do odpuščanja nismo opravičeni, odpuščanje je privilegij.

Trajalo bo nekaj časa, da nam bo oseba, ki smo jo ranili, odpustila.  Ne hitite. Ne recite besed, kot so naprimer: “Ali misliš, da mi boš kdaj oprostila?” To lahko za drugo posebo pomeni, da ne sprejmete resnosti situacije.

  1. Lahko jo prosite, da ostane, a bodite pripravljeni na konec.

“Želim, da veš, da mi je najin odnos še vedno neverjetno pomemben, in vem, da sem to ogrozil s svojimi dejanji. Vse bi dal, da jih vzamem nazaj, in se bom boril, da mi boš ponovno zaupala, obljubim. Upam, da boš to upoštevala.

Če želite ostati v razmerju, morate reci nekaj obljub: zavezati se morate, da boste ponovno pridobili zaupanje. Morate biti pripravljeni na obdobje dvoma in negotovosti, dokler vaše dekle ne ugotovi, kaj hoče.

Toda ne smete domnevati, da se lahko razmerje reši. Predelanje varanja je za mnoge ljudi pretežko, saj je razočaranje veliko. Ne ukrepajte šokiranao ali presenečeno, če bo rekla, da je konec – dajte ji čas in priznajte, da so njena čustva za vas pmembna. Morate spoštovati tisto, kar bo njena dokončna odločitev.

Pojdite v pogovor pripravljen za najslabše – in upajmo, da se ta pogovor izkaže za najboljše.

 

 

Moj moški pogleda vsako žensko, kaj naj storim?

Na pomoč! S fantom sva skupaj pol leta, jaz pa imam težavo. Oziroma, jo ima on. Moj fant namreč pogleda vsako žensko, ki se mu približa, ko sva skupaj v javnosti. Govorim o vsaki ženski, ne samo o tistih, ki dobro izgledajo. Seveda sem mu to večkrat omenila, pa je rekel, da se tega sploh ne zaveda. Nočem izpasti kot neka ljubosumna trapa, a vendar me to moti in tega ne razumem. Prejšnji teden sva bila skupaj na plaži in skoraj sem ponorela. Tam je bilo seveda polno lepih deklet s popolnimi postavami v kopalkah in fantove oči so kar skakale od ene do druge. Z mano ni mogel niti vzdrževati nekega pogovora, ker je bil preobremenjen z gledanjem njihovih skoraj nagih riti.
Naj povem, tudi sama ne izgledam slabo, obdarjena sem bila z dobrimi geni. A vendar se je težko počutiti privlačna, če fant opazi vse, samo mene ne. Kaj naj naredim? Naj končam zvezo, naj mu prepovem? To zame namreč ni spoštljivo obnašanje in po svoji ločitvi ne potrebujem še partnerja, ki me bo prevaral.

Odgovor strokovnjaka:

Prav gotovo imate prav, ko govorite o tem, da je to nespoštljivo. Naj vam najprej povem, da je povsem naravno, da moški gledajo druge ženske. V njihovih možganih se ob pogledu na seksi blondinko namreč sprosti hormon dopamin, ki mu povzroči občutek ugodja. To je zanj isto, kot je za vas pogled na Brada Pitta (pred nekaj leti, ker je zdaj že grozno star). Ne gleda žensk, ker mu vi ne bi bili privlačni, ampak ker je gledanje v njegovi naravi in marsikdaj se tega sploh ne zaveda. Seveda pa za vsako stvar obstajajo določene meje sprejemljivega in povsem normalno je, da se vi počutite slabo. Razlika je namreč, ali moški žensko ošine s pogledom, ali pa strmi vanjo, in se obrne ter gleda še, ko gre ženska mimo. Moški ima namreč lastno voljo, kako dolgo bo gledal določeno žensko in dobro je, da ima tudi občutek za to, kaj je primerno in kaj ni primerno. Mogoče si ne more pomagati, ampak to ni opravičilo. Zadevo boste po mojem mnenju najlažje rešili tako, da se o zadevi odkrito pogovorite, da mu razložite kako se počutite in počakate, ali se bo kaj spremenilo. Če se bo, super za vas, če pa se ne bo, si ta “fantek” zasluži močno brco v rit. Naj to počne kakšni drugi.

Pravila v razmerju, ki se lahko prelomijo

Pravila, ki nam jih je v zvezi dovoljeno prelomiti

Družba rada postavlja omejive, nam daje smernice in pričakovanja, tako nam kot posameznikom kot delu zakonskes skupnosti. Večina od teh smernic, kaj je prav in kaj je narobe, kaj je primerno in kaj ne je t.i. "stara šola" in popolnoma neprilagojeno življenju v letu 2018. Pravila v zvezi so tihi, nepisani in nevini zakoni, po katerih se ravnamo in so pogojeni s tem, kako se razumemo s svojim partnerjem. Velikorat izhajajo iz kulture, pogosto jih povzamemo od svojih staršev ali pa se z njimi srečamo preko medijev in socialnih krogov.

Čeprav je treba v vsakem odnosu vzpostaviti neka svoja pravila pa obstajajo nekatera, ki smo jih zaradi "vgrajenosti" v naše mišljenje kar prisiljeni sprejeti.
Strokovnjaki nas opozarjajo na takšna pravila in nam svetujejo, da nam jih v današnjem času ni potrebno strogo upoštevati.

1. RADI MORATE IMETI PARTNERJEVO DRUŽINO

Resno? Kaj pa če se član družine vmešava v vašo zvezo, je nesramen in škodoželjen? Kaj če vaš tašča venomer ponižuje, si partnerjeva sestra dela norca iz vas? Jih morate imeti potem radi?
Odgovor je definitivno ne, nobene potrebe ni, da se z vsemi člani patnerjeve družine odlično razumemo. In to se ne nanaša samo na ljudi, ki so neposredno nesramni oz. nemogoči, ampak tudi na tiste, s katerimi se pač ne ujamemo.
Edino kar morate storiti je to, da se ne spustite na njihov nivo, v drugem primeru pa, da spoštujete njihovo drugačnost. Če se boste vednomer trudili, da boste ustregli njegovi ali njeni družini vam bo to vzelo ogromno energije, v vas se bo kuhala zamera in na koncu se boste zagotovo znesli nad partnerjem.

2. SEKS MORA BITI VEDNO ODLIČEN

"Nesmisel, seks je kot vse ostale stvari v odnosu, spreminja se s časom."

Tako pravi znani družinski terapevt. Včasih bo fenomenalen, drugič nič posebnega, tretjič si ga pa sploh ne boste želeli. Seks je sicer v razmerju nujno potreben, vendar pa ni edini pokazatelj ljubezni med partnerjema, veliko večjo vrednost ima čustvena povezava. Predvsem v poznejših letih pride to pravilo do izraza.

3. VEDNO GOVORITE RESNICO

Glede pomembnih stvari? Definitivno. Vendar pa vam ni treba povedati čisto vsake stvari. Iskrenost ni vedno najboljša politika, še posebno, kadar bi partnerja s tem prizadeli.
Vedno pa bodite iskreni glede svojih čustev in občutkov.

4. NIKOLI NE POJDITE JEZNI SPAT

V popolnem svetu bi vi in vaš partner rešili vse nesporazume, preden boste lahko zaspali, ampak ali živimo v popolnem svetu? Medtem ko nekateri strokovnjaki za odnose s partnerji, spodbujajo pare, da rešijo probleme pred spanjem in s tem preprečijo da se napetost še podaljša, je na drugi strani tudi dejstvo da nekateri ljudje potrebujejo prostor in čas, da razmislijo o stvareh ki so prevedle do prepira. To še posebej velja za ljudi, ki imajo hude čustvene reakcije, oz. hitro reagirajo.
Včasih je potreben čas, da se stvari ohladijo.

5. DO POROKE NE SMETA ŽIVETI SKUPAJ

Kako bi drugače vedeli, kašno bo življenje po poroki? To nenapisano pravilo stare šole je popoln nesmisel in lahko privede do še več ločitev. Zakonski svetovalci se dnevno srečujejo z zakonci, ki povedo, da da se nikoli ne bi poročili, če bi vedeli, kako je živeti s partnerjem.
Nekateri ljudje pač niso narejeni za življenje pod isto streho, bolje da to ugotovijo prej kot pa kasneje, ko je škoda že narejena.

6. NEPRIMERNO JE IMETI PRIJATELJE NASPROTNEGA SPOLA

Tukaj se gre predvse za nezaupanje partnerja, da drug partner ni sposoben vzdževati samo prijateljskega odnosa, brez romantičnih čustev. Vendar pa se je predvsem nekaterim ženskam bolje družiti z moškimi, kot ženskami, saj naprimer bolje razumejo njene nežave s partnerjem kot pa druge ženske. Poleg tega pri ženskah pogosto pride do primerjanja in ljubosumja med prijateljicami kar se pri prijateljskem odnosu moški – ženska ne more zgoditi.

7. MOŠKI MORA VEDNO PLAČATI

Živimo v sodobni družbi, kjer ženske celo več zaslužijo kot moški. Bi potem še vedno moral moški plačati?
Nasprotno, glede na to, da so ženske enakopravne, je super, da tudi ženska kdaj pelje moškega na večerjo.

Mislite, da je zares potešena?

Vsak moški si želi, da bi potešil svojo spolno partnerko, vendar pa so ženske kar se tiče spolnosti lahko tudi precej čudne. Včasih si želijo zgolj nežnosti in intimnosti, ki se sploh ne zaključi s spalnim odnosom – rade bi zgolj ljubkovanje. Včasih pri spolnem odnosu zelo uživajo, pa ne dosežejo vrhunca, vendar kljub temu zagotavljajo, da so zadovoljne in jim je bilo lepo. Tretjič pa so zaradi spolnega odnosa, pri katerem ne pride do vrhunca, užaljene. Kako torej vedeti,kaj jim je kdaj prav, oziroma kako se prepričati, da so potešene?

Ženske in spolnost

Najprej je treba povedati, da imajo ženske enako močno potrebo po spolnosti kot moški,  vendar pa jo dojemajo na nekoliko drugačen način. Pri njih orgazem ni nujno najboljše, kar lahko doživijo pri seksu – veliko več poudarka je na tem, kako sprejete, ljubljene in varne se počutijo, in prav zaradi tega jim včasih povsem zadostuje ljubkovanje.

Pri ženskah je spolnost seveda telesna, tako kot pri moških, kar se tiče čustvene komponente, pa so precej bolj zahtevne. Če se moškemu pocedijo sline ob pogledu na seksi žensko in že čuti erekcijo, ženska ne bo mokra, če bo videla privlačnega moškega. Sam videz ji namreč ne pomeni toliko. Tisto, kar potrebuje, je stimulacija možganov – pravijo, da so prav možgani in domišljija najbolj pomembni erogeni coni pri ženski.

Kako jo potešiti?

Vsekakor je prav, da se moški pri vsakem spolnem odnosu potrudi, da bi tudi ženska doživela orgazem, kar običajno pomeni, da ne sme hiteti. Če hočete, da jo boste zares potešili, se morate zelo posvetiti predigri. Poljubljanje, božanje, dotikanje, igranje s prsmi, masaža hrbta, kakšen erotični film – vse to lahko žensko vzburi do te mere, da bo doživela orgazem enako hitro kot moški.

Pri ženskah mora biti za vzburjenje v predigro vključeno celo telo, saj ji le to dovolj »zmeša glavo« – če ste sami nezahtevni in ste pripravljeni na seks že če vas nekoliko poboža po spolovilu, to zanjo gotovo ne velja.

5 lastnosti fatalne ženske

»Femme fatale« oziroma fatalna ženska naj bi bila po prepričanju marsikoga izjemna lepotica, ki s svojim šarmom uničuje moške, ki se ji ne morejo upreti. Pa ni povsem tako – lepota vsekakor šteje, a še bolj sta pomembna karizma in šarm, ki privlačita moške.

Fatalna ženska je marsikdaj tudi usodna ženska in lahko moškemu pošteno spodnese tla pod nogami in mu spremeni življenje – običajno na slabše. Ena takšnih je bila tudi Mata Hari, eksotična plesalka nizozemskih korenin, ki je med prvo svetovno vojno delovala kot vohunka. Sicer pa tudi na splošno velja, da se pri fatalnih ženskah moški vedno znova opečejo, ker jih znajo te tako ovijati okoli prsta, da niti ne razmišljajo trezno. Da boste znali prepoznati fatalno žensko, si preberite, kakšna je…

1. Ravno prav nedostopna.

Fatalne ženske moških ne odganjajo od sebe, temveč jih podžigajo, da jim ti sledijo, da so jim vdani. Fatalna ženska mora biti oboževana, saj v tem dejansko uživa, vendar pa se z moškimi v resnici poigrava in nobenega ne spusti do svojega srca. Dokler po njej hrepenijo in si jo želijo, je ona tista, ki lahko postavlja pravila in pogoje – in običajno so moški pripravljeni narediti zanjo prav vse.

2. Ravno prav skrivnostna.

Fatalne ženske se običajno držijo kakšne skrivnosti, o katerih lahko ljudje zgolj ugibajo. Namišljene zgodbice o njihovem življenju in o njihovih preteklih dejanjih so še kako priročne, da vedno znova privlačijo in vzbujajo zanimanje.

3. Ravno prav nevarna.

Moški imajo radi nevarnost. Kadar se sumi, da je ženska nevarna, se ji enostavno ne morejo upreti, in več nevarnosti kot srečanje z njo predstavlja, hitreje bodo podlegli. Pri tem seveda ne gre vedno za fizično nevarnost (v filmih na primer fatalne ženske slovijo po tem, da zastrupljajo oziroma morijo), temveč tudi za druge oblike – morda je ženska nevarna ugledu ali statusu moškega, bi lahko ogrozila njegovo kariero, je prepovedana zaradi svojega stanu …

4. Samozavestna.

Da bi bila ženska oboževana, mora biti samozavestna – moški imajo radi ženske, ki so odločne, pa čeprav nežne. Sicer pa je samozavest nujna, če se želi ženska poigravati z moškimi. Biti mora prepričana sama vase, njen karakter mora biti stabilen in močan.

5. Ženstvena.

Rekli smo, da za fatalno žensko ni nujno, da je lepotica, vsekakor pa mora biti ženstvena. Fizični atributi so nenazadnje tisti, ki vplivajo na prvi vtis, poleg tega pa vsi vemo, da živimo v času, ko je videz pomemben. Fatalna ženska torej ni nujno lepotica z manekenskimi lastnostmi, vsekakor pa mora biti na njen nekaj, kar jo dela privlačno, seksi in ljubko.