Kako ji povedati, da ste varali?

Varanje v razmerju je grdo, a vendar se dogaja ves čas. V redu, tako, ste prevarali svoje dekle, zdaj pa morate imeti z njo tisti grdi pogovor – kaj bi lahko bilo slabše od tega? Ne skrbite, za vas imamo nekaj predlogov, kako ji nežno povedati to šokantno novico in narediti najboljše iz slabe situacije.

  1. Povejte ji, preden, da ji pove kdo drug.

Bodite prepričani, da imate pogovor s svojim dekletom prej, preden da bi ji o vašem varanju povedal kdo drug.

Ne dovolite, da bi se vaš odnos spremenil v dramo, v katero so vpleteni vsi drugi, nismo v mehiški telenoveli! Ne čakajte, da bi sama po vašem obnašanju ugotovila. Veliko bolje je torej, da o tem sliši od vas, takoj po tem, kot preko pisarniškega čveka, ali kakšne ženske, ki ji bo o tem še z veseljem povedala.

Poiščite čim bolj primeren čas, čimprej, povejte pa ji v zasebnosti lastnega doma, v avtu, ali nekje, kjer bosta sama (kavarne ali restavracije niso idealne za tovrsten pogovor) in ji nežno  recite, da ste naredili nekaj narobe. Na tej točki ni treba preveč podrobno govoriti in razlagati –vaše priznanje jo bo po vsej verjetnosti šokiralo in brez pomena je, da ji razlagate o podrobnostih, bolje se je držati samo golih dejstev – varali ste.

  1. Reagirajte mirno, karkoli bo rekla ali storila

Razumite, da je takšne novice grozno slišati in da ljudje na vse načine reagirajo na slabe novice. Morda bo jokala ali kričila na vas, ali pa se mučila v tišini in zadrževala solze. Karkoli bo že rekla ali storila je pomembno, da ostanete mirni in fokusirani. To ji bo pomagalo, da vam bo bolj zaupala, ko boste rekli, da vam je iskreno žal.

Ne vznemirjajte se in ne razburjajte se. Bodite skala. Povejte ji: “Vem, da je to težko slišati in žal mi je. Vzemi si čas za to, da to predelaš, kolikor ga potrebuješ. Jaz bom s teboj, če to želiš. “ Vaša prisotnost mora biti pomirjujoča, saj se bosta le tako zmanjšali njena žalost in razburjenost.

  1. Ne izgovarjajte se in ne postavljajte se v obrambne položaje

“No, mislim, da se to moje varanje ne bi zgodilo, če ne bi toliko potovala. Jaz sem bil resnično, pijan in ne vem kaj sem počel.”

Vsi ti izgovori vašemu dekletu ne pomagajo, da bi predelala novico. Ne predložite preveč razlag ali utemeljitev za vaše varanje! Vaš partner ima pravico biti jezen in razburjen, ne funkcionirati z vami, zato tega ne zmanjšujte z patetičnimi izgovori. Ti bodo, verjemite, naredili več škode, kot koristi

Namesto tega recite

“Žal mi je, da sem to storil. Vem, da se ne morem izgovarjati in ne morem kriviti koga drugega, a, vendar lahko poskusim pojasniti, kaj se dogaja z mano, če to kaj pomaga. “

Varanje je zapleteno in najboljše, kar lahko storite je, da prevzamete polno odgovornost za svoja dejanja. Ko je ženska dovolj mirna, da bi slišala več, lahko začnete s pojasnilom. Toda ne začnite pogovora z izgovorom: zveni, kot da krivite njo, namesto sebe.

  1. Daj ji nekaj prostora in časa, da se spoprime s svojimi čustvi

Ko boste povedali, da ste varali, ji dajte na voljo več opcij.

“Če hočeš biti sama, da razmisliš o tem, bom odšel in počakal, da se odločiš kaj boš. Če hočeš, da ostanem, sem tukaj zate. Naredil bom vse, kar ti najbolj ustreza. “

Morda ne bo želela nekaj časa govoriti z vami, in to je razumljivo! Tudi vi ne bi hoteli govoriti z nekom, ki vas je prevaral.. Ne vztrajajte, da bi se z njo pogovorili ali ji razlagali, če ji to ne ustreza.

Sledite njenim odločitvam. Vsak človek potrebuje čas, da preboli. Cvetje in čokolada, ter razna druga darila ne bodo pomagala in definitivno ne bodo izbrisala vašega varanja. Pomembno je, da spoštujete njena čustva, tako bodo stvari šle veliko bolj gladko.

  1. Ne pričakujte takojšnjega odpuščanja.

“To je bila zelo grda stvar, vem, in zelo mi je žal.”

Za večino od nas je zamisel, da nam kdo ne bi oprostil, nepredstavljiva. Toda resničnost je, do odpuščanja nismo opravičeni, odpuščanje je privilegij.

Trajalo bo nekaj časa, da nam bo oseba, ki smo jo ranili, odpustila.  Ne hitite. Ne recite besed, kot so naprimer: “Ali misliš, da mi boš kdaj oprostila?” To lahko za drugo posebo pomeni, da ne sprejmete resnosti situacije.

  1. Lahko jo prosite, da ostane, a bodite pripravljeni na konec.

“Želim, da veš, da mi je najin odnos še vedno neverjetno pomemben, in vem, da sem to ogrozil s svojimi dejanji. Vse bi dal, da jih vzamem nazaj, in se bom boril, da mi boš ponovno zaupala, obljubim. Upam, da boš to upoštevala.

Če želite ostati v razmerju, morate reci nekaj obljub: zavezati se morate, da boste ponovno pridobili zaupanje. Morate biti pripravljeni na obdobje dvoma in negotovosti, dokler vaše dekle ne ugotovi, kaj hoče.

Toda ne smete domnevati, da se lahko razmerje reši. Predelanje varanja je za mnoge ljudi pretežko, saj je razočaranje veliko. Ne ukrepajte šokiranao ali presenečeno, če bo rekla, da je konec – dajte ji čas in priznajte, da so njena čustva za vas pmembna. Morate spoštovati tisto, kar bo njena dokončna odločitev.

Pojdite v pogovor pripravljen za najslabše – in upajmo, da se ta pogovor izkaže za najboljše.