Moj moški pogleda vsako žensko, kaj naj storim?

Na pomoč! S fantom sva skupaj pol leta, jaz pa imam težavo. Oziroma, jo ima on. Moj fant namreč pogleda vsako žensko, ki se mu približa, ko sva skupaj v javnosti. Govorim o vsaki ženski, ne samo o tistih, ki dobro izgledajo. Seveda sem mu to večkrat omenila, pa je rekel, da se tega sploh ne zaveda. Nočem izpasti kot neka ljubosumna trapa, a vendar me to moti in tega ne razumem. Prejšnji teden sva bila skupaj na plaži in skoraj sem ponorela. Tam je bilo seveda polno lepih deklet s popolnimi postavami v kopalkah in fantove oči so kar skakale od ene do druge. Z mano ni mogel niti vzdrževati nekega pogovora, ker je bil preobremenjen z gledanjem njihovih skoraj nagih riti.
Naj povem, tudi sama ne izgledam slabo, obdarjena sem bila z dobrimi geni. A vendar se je težko počutiti privlačna, če fant opazi vse, samo mene ne. Kaj naj naredim? Naj končam zvezo, naj mu prepovem? To zame namreč ni spoštljivo obnašanje in po svoji ločitvi ne potrebujem še partnerja, ki me bo prevaral.

Odgovor strokovnjaka:

Prav gotovo imate prav, ko govorite o tem, da je to nespoštljivo. Naj vam najprej povem, da je povsem naravno, da moški gledajo druge ženske. V njihovih možganih se ob pogledu na seksi blondinko namreč sprosti hormon dopamin, ki mu povzroči občutek ugodja. To je zanj isto, kot je za vas pogled na Brada Pitta (pred nekaj leti, ker je zdaj že grozno star). Ne gleda žensk, ker mu vi ne bi bili privlačni, ampak ker je gledanje v njegovi naravi in marsikdaj se tega sploh ne zaveda. Seveda pa za vsako stvar obstajajo določene meje sprejemljivega in povsem normalno je, da se vi počutite slabo. Razlika je namreč, ali moški žensko ošine s pogledom, ali pa strmi vanjo, in se obrne ter gleda še, ko gre ženska mimo. Moški ima namreč lastno voljo, kako dolgo bo gledal določeno žensko in dobro je, da ima tudi občutek za to, kaj je primerno in kaj ni primerno. Mogoče si ne more pomagati, ampak to ni opravičilo. Zadevo boste po mojem mnenju najlažje rešili tako, da se o zadevi odkrito pogovorite, da mu razložite kako se počutite in počakate, ali se bo kaj spremenilo. Če se bo, super za vas, če pa se ne bo, si ta “fantek” zasluži močno brco v rit. Naj to počne kakšni drugi.